14 Haz
Didim’de ekmek krizi

Didim’de ekmek krizi

14 Haziran 2022 didim, didimdenhaber,

Didim’de ekmek krizi

Aydın’ın Didim ilçesinde ekmek fiyatları kriz yarattı. Kaymakamlıkta gerçekleştirilen komisyon toplantısında gündeme getirilen ekmek fiyatlarının düşürülmesi önerisi fırıncıların tepkisini çekti.
Komisyonda Didim Kaymakamlığı ve belediye ekmek fiyatlarının artırılmaması yönünde oy kullandı. Didim Ticaret Odası ve Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası ise ekmeğin 1 TL zamla 4 liradan satılmasını istedi. İki tarafın da oyları eşit çıktı.


MARKET VE BAKKALLARA EKMEK YOK


Mülki amir olan kaymakamın oyu çift sayıldı, ekmeğin eski fiyat olan 3 TL’den satılması kararlaştırıldı. Fırıncılar adına açıklama yapan Tevfik Güroğlu, “Artan maliyetler karşısında ekmeğe zam kaçınılmaz olmuştur. Bizler kamu hizmeti yaptığımızdan dolayı ekmek üretmekle mükellefiz ancak maliyetleri kısmak açısından marketlere, bakkallara ekmek dağıtmama kararı aldık. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını tabii ki istemeyiz ancak maliyetler altında da ezilmemiz gerekir” dedi.
Didim’de kaymakamlık kararı üreticilere tebliğ olana kadar ekmek 4 TL’den satılmaya devam edecek. Fırıncılar tepki olarak ilçe genelindeki market ve bakkallara ekmek dağıtmama kararı aldı.