20 May
DİDİM’DE 19 MAYIS COŞKUSU

DİDİM’DE 19 MAYIS COŞKUSU

20 Mayıs 2019

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının 100. Yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Didim Kent Meydanındaki çelenk koyma törenine Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Yılmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, Oda başkanları ile öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Kent Meydanı’ndaki törende Didim Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Ulusoy tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşlan Didim Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Ulusoy “19 Mayıs milletimizin onur ve asaletiyle büyük önder Atatürk’ün rehberliğinde şahlanışının başarısıdır. Türk gençliği geleceğimizin ve yarınlarımızın bekçisidir. Sizler Ya istiklal ya ölümdür diyen Seyit onbaşının bizlere İstiklal aşkı veren Mustafa Kemal’in soyundasınız. Binlerce yoklukla kurulan Cumhuriyetimizin bekçilerisiniz.”dedi.
Konuşmanın ardından DAHOT halk oyunları ekipleri “Atabarı” oyunu oynadı. Halk oyunları gösterisinin ardından resmi törenler sona erdi.