14 Tem
DİDİM LAVANTA FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

DİDİM LAVANTA FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

Didim Belediye tarafından 2015 yılında 54 bin metrekare üzerine kurulan Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığında yetiştirilen lavantaların hasadı bu yıl da şölen havasında gerçekleşti.
Didim Belediyesi tarafından bu yıl 2'nci kez düzenlenen Lavanta Festivali, Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanlığı'nda görkemli bir tören ile kapılarını açtı. Didim Belediyesi Seramik Atölyesi ve Heykel Atölyesi'nde hazırlanan ürünlerin sergilendiği, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen binbir renkli bitkiler ve lavantaların mis kokusu ile süslenen Lavanta Festivali alanına binlerce vatandaş akın etti. 
Festivalde Didim Belediyesi'nin 'Didyma' isimli lisanslı markasının ürünlerinde katılımcılar ile buluştuğu festivalin açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Taşçıer, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcıları E. Öznur Gündoğdu, Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülru Pere katıldı.
Renkli görüntülere sahne olan festivalin ilk gününde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Didimli yerel sanatçılardan oluşan Trio grubunun verdiği konser katılımcılardan yoğun ilgi gördü.