12 Kas
Atatürk’ün giydiği kıyafetler defileyle sunuldu

Atatürk’ün giydiği kıyafetler defileyle sunuldu

Atatürk’ün giydiği kıyafetler defileyle sunuldu.

Didim Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. Yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirilirken,  giydiği kıyafetler defileyle sunuldu.

 

Atatürk’ün vefatının 84. Yılı dönümü dolayısıyla Didim Belediyesi, Atatürk’ün en sevdiği şarkılarla andı. 
Didim Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, CHP ve İyi Parti ilçe başkanları, il yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlik öncesinde konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Ulu Önder’i millet olarak çok sevdiklerini belirterek “Ulu Önder Atatürk’ü daha iyi anlamamızdı; onu çocuklarımıza ve başka insanlara daha iyi anlatabilirdik. O’nun kendi dönemindeki çalışmaları anlamamızdı. O’nun ne yapmak istediği etüd etmemiz lazımdı. Kısa sürede ülkemizi birçok yere taşıdı. Ulu Önder bu laik cumhuriyeti kurmuş ve gençlere emanet etmiştir. Aslında biz 10 Kasım’da Mustafa Kemal’in ölüm gününü anıyoruz. Atatürk’ün ismi bu cumhuriyette yaşıyor ve yaşıyor olacaktır. 10 Kasım’da Mustafa Kemal öldü ama Atatürk’ün ilkeleri yaşıyor ve onları yaşatmakta bizim boynumuzun borcu.” dedi.

Konuşmaların ardından DİGEM eğitmenleri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Ulu Önder Atatürk’ün” askeri yıllarından itibaren savaşta, cumhuriyetin ilanı ve ülkenin gelişim sürecinde öncü olan kıyafetlerinden oluşan defile gerçekleştirildi. Kadın ve Erkek mankenlerce slayt eşliğinde sunulan defile vatandaşların beğenisini topladı. Etkinliğine sonunda Başkan Atabay, mankenlere çiçek verip teşekkür etti.

HABER: ELİF DİKBAŞ