07 Tem
Didim Uluslararası Halk Dansları Şenliği Renkli Görüntülere Sahne oldu

Didim Uluslararası Halk Dansları Şenliği Renkli Görüntülere Sahne oldu

Didim’de geleneksel hale getirilen Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) organizasyonunda bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen uluslararası dans festivali renkli görüntülere sahne oldu.
“Şenlik Kortejle Başladı”
Türkiye’den ve dünyadan katılımın olduğu şenliğe danslarını sergilemek üzere katılan gruplar Cumhuriyet Meydanı’nda kortejler oluşturarak davul zurna eşliğinde geleneksel kıyafetleriyle Didim belediyesi merkez park içindeki amfi tiyatro salonuna kadar yürüyerek farklı renkler ve kültürlerle Didimlilere görsel manzaralar sundu.
Kortej Yürüyüşünün ardından gösterilerin yapılacağı alanda toplanan gruplar seremoni töreni ile çok sayıda Didimli vatandaş ile yerli ve yabancı turistin katıldığı gösteri alanında dans grupları tanıtıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, danslarını sergilemek ve geleneksel oyunlarını oynamak üzere katılan gruplara Didim  ilçe başkanı Nurettin Koçak, Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) derneği başkanı İlyas Aydur ve derneğin yönetim kurulu üyelerinin plaket takdiminin ardından dans festivali start aldı.
Kültür ve Turizm bakanlığı ile çeşitli sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilen şenliğe yurtdışından Makedonya, Gürcistan; Türkiye Ankara’dan Çankaya Mimar Kemal Ortaokulu, Desen Spor ve Gençlik Külübü, Ankara Horon Kulübü, İzmir’den Tire Halk Eğitim Merkezi ve Didim’den Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) katılarak sırasıyla sahne alıp, geleneksel kıyafetleri ile yöresel oyun ve danslarını sergileyerek izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı.
Didim Halk Oyunları Topluluğu derneği başkanı İlyas Aydur organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olanlara ve katılım gösteren bütün vatandaşlara teşekkürlerini ifade etti.