03 Tem
Dahot 5. Uluslararası Şenliğe hazırlanıyor

Dahot 5. Uluslararası Şenliğe hazırlanıyor

Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) 5’inci Didim uluslararası halk dansları festivaline hazırlanıyor. Çeşitli uluslardan ve Türkiye’den katılımın olacağı festivalde geleneksel danslar sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çeşitli sponsorların katkılarıyla düzenlenen gala gecesinin netleşen programına Makedonya, Gürcistan ülkelerinden bazı grupların katılıp ulusal danslarını sergileyeceği ülkelerin yanı sıra Ankara’dan Çankaya Mimar Kemal Ortaokulu, Desen Spor ve Gençlik Kulübü, Ankara Horon Kulübü, İzmir’den Tire Halk Eğitim Merkezi ve Didim’den DAHOT ekibinin katılımıyla yöresel oyun ve dans gösterileri yapılacak.
Renkli görüntülere sahne olacak festivalin hazırlıkları hız kesmeden sürerken, belirlenen tarih programı ise şöyle; 4 Temmuz 21:00 Akbük Limanı, 5 Temmuz’da 19:30’da Cumhuriyet Meydanı’ında kortej oluşturularak yürüyüş gerçekleştirilecek ve hemen ardından belediye parkında saat 21:00 itibari ile halk oyunları gösterileri başlayacak.
Didim Halk Oyunları Topluluğu yönetim kurulu başkanı İlyas Aydur farklı kültürlerin aynı sahnede buluşturulacağını ifade ederek Anadolu’dan ve katılan diğer ülkelerin farklı renkleri sergileyeceği şölene tüm Didim halkını davet etti.